Българо-испанска търговска камара и Либералният институт за политически анализи организират форум

...
Българо-испанска търговска камара и Либералният институт за политически анализи организират форум
Коментари Харесай

Испанският опит в привличане на инвеститори със средствата по ПВУ ще бъде представен на форум у нас

Българо-испанска комерсиална камара и Либералният институт за политически анализи организират конгрес на тематика: Национален проект за възобновяване -  испанския опит и тяхното практическо приложение  в асимилиране на средствата от Фонда- „ Испания Може. Може ли и България? “ който ще се организира на 6-ти март 2023 година, в Гранд Хотел София с начален час 10:00.

Испания е първата страна от Европейския съюз с утвърден План за възстановяване(NEXT GENERATION EU) и първата получила средства от Фонда за възобновяване. Европейската комисия дефинира Испания като стопанска система, която ще пораства най-вече през 2023г.

Събитието има за цел да показа пред българската публика испанския опит в привличане на вложители употребявайки средствата по Плана посредством Стратегически планове за икономическо влияние и промяна (PERTE). Това е нова фигура от стратегически темперамент с висок съставен елемент на публично-частното партньорство, която предизвиква неповторими планове със забележителна движеща мощ на растежа, заетостта и конкурентноспособността като задачата ѝ е да способства за гъвкаво и дейно ръководство на средствата и да укрепи тези планове, които ясно способстват за трансформацията на на испанските компании.

Форумът ще бъде открит от вицепримиера по европейските въпроси Атанас Пеканов, а в събитието се чака да се включи министъра на стопанската система и министъра на превоза.

Със специфичното присъединяване на FRANCISCO FONSEC MORILLO, Професор по интернационално обществено право и интернационалните връзки, университета във Валядолид(Instituto Universitario de Estudios Europeoc), Президент на Кастилския и Леонски съвет на Европейското движение(Movimiento Europeoc). Над 35 години (1986- 2021) работи в европейски институции- бил е Съветник на Генералния Секретар на Европейската комисия по мониторинг; Зам. Генерален Директор и Директор на дирекция “Правосъдие “ и дълготраен шеф на Представителството на Европейската комисия в Испания и ALFONSO GONZALEZ FINAT Строителен инженер, консултант, Испанска асоциация на енергийните компании (ENERCLUB), консултант на държавния секретар на енергетиката за политиките на Европейски Съюз. Заместник в Административния съвет на „ Агенцията за съдействие сред енергийните регулатори (ACER) “, назначен персонално от Съвета на министрите на Европейския съюз. Директор и шеф на отдел, както в енергийния, по този начин и в транспортния бранш в Европейската комисия.

Фокуса по време на събитето ще бъде върху мощните страни на испанския проект, потребни за България; хоризонталните проблеми, които са от значително значение за положителната скорост на придвижване във финансовия поток; координиран метод сред разнообразни обществени и частни сътрудници от една страна и от друга испанският опит в потреблението на европейската финансова поддръжка за транспортни и енергийни инфраструктурни планове: визията от Брюксел.

Събитието е на практика ориентирано към бизнеса, бизнес организациите, работодателски организации, клъстари, обществен бранш и всички заинтригувани страни отностно ПВУ.

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР